• Vogels en uw kamerplanten

Vogels en uw kamerplanten

De Dennis spreek CD
De Dennis spreek CD is een zeer goede methode om uw vogel goed te leren spreken. Met klem spreek ik over de Dennis spreek CD, aangezien er een aantal andere Cd's op de markt zijn, waarop een menselijke stem een papegaai imiteert. Het komt vaak voor dat mensen dagenlang tegen hun papegaai zitten te praten, in de hoop dat hij hierdoor zal leren spreken. Vaak lukt dit echter niet, omdat de papegaai de menselijke stem moeilijk accepteert. Wanneer de papegaaien echter de geluiden van zijn soortgenoten hoort, zal hij veel eerder geneigd zijn om deze klanken te gaan imiteren. Gewapend met deze kennis zijn wij bij Papegaaienspeciaalzaken Dennis dan ook enige tijd geleden begonnen om diverse stemmen van vogels op de band vast te leggen. Dit opnemen heeft nogal wat moeite gekost. Een vogel die een uur achter elkaar praat is een zeldzaamheid, als er dan ook nog een microfoon voor zijn kooi gezet wordt, houdt hij helemaal zijn bek dicht. Wordt een vogel uit zijn vertrouwde omgeving in een geluidsstudio gebracht, dan vertikt hij het, om maar enig geluid te geven. U kunt zich dan ook wel voorstellen onder welke moeilijke omstandigheden deze spreek CD tot stand gekomen is. Als enige dierenzaak in Nederland zijn wij er dan ook bijzonder trots op. Om nu een goede spreek CD te kunnen leveren, met een sprekende Ara, Beo, Grijze roodstaart en de Amazonepapegaai. Al deze vogels zijn ook afkomstig uit Dennis Papegaaienspeciaalzaak.

Hoe gebruikt u deze spreek CD
De spreek CD laat u iedere avond een paar maal afspelen en wel vlak bij de kooi. Dit houdt u enkele dagen vol. De tekst van de spreek CD is zo neergezet dat uw vogel de gelegenheid heeft om de tekst rustig in zich op te nemen. Wanneer u de spreek CD draait, moet u eens op de gedragingen van uw papegaai letten. Hij gaat rustig zitten luisteren en neemt alles in zich op. Zijn pupillen worden groter en kleiner en hij zal met zijn kop gaan zitten draaien. Mocht u een papegaai hebben die totaal niet wil leren praten of al heel goed praat, dan is Dennis spreek CD een prima middel om verveling te voorkomen. U weet dat een papegaai die zich verveelt, zich kan gaan kaalplukken. Kortom, de enige goede spreek CD van Dennis Papegaaienspeciaalzaak is een uitstekend middel voor papegaaien om te leren praten en/of afleiding te hebben.

Bestellen van de Dennis Papegaaienspeciaalzaak Promo DVD & Spreek CD
U kunt de Promo DVD & Spreek CD telefonisch bestellen. Wij sturen hem dan onder rembours. Exclusief verzendkosten is hij € 12,95 (alleen via Internet). U kunt de Promo DVD & Spreek CD ook online bestellen, klik daarvoor op de volgende bestel knop:

 

Schreeuwen van een papegaai. 

Elke papegaai zal in meer of mindere mate af en toe schreeuwen. Vooral de Amazone papegaaien, de Kaketoes en de Ara's. Wanneer u bijvoorbeeld een tamme Kaketoe koopt in de winkel, en u laat deze vogel elke dag en uurtje uit de kooi, dan zult u merken dat deze vogel weinig zal gaan schreeuwen. De vogel zal misschien in het begin de aandacht proberen te vragen, door met zijn schreeuwen u over te halen hem uit de kooi te laten. U moet zich echter aan een strak schema houden van bijvoorbeeld een uurtje per dag uit de kooi. De vogel zal na een korte tijd aan dit schema gaan wennen en niet meer schreeuwen om uit de kooi te komen. Dus niet toegeven is het wachtwoord! Bij een vogel die toch blijft schreeuwen kunt u het beste zoveel mogelijk speelgoed (speciale papegaaienspiegeltjes en belletjes) in de kooi plaatsen. Mocht de vogel dan toch nog blijven schreeuwen, dan gewoon een doek over de kooi doen. Wanneer de vogel nu ophoudt met schreeuwen, haalt u de doek weer van de kooi. Dit herhaalt u net zo lang tot de vogel begrijpt dat een doek over de kooi gaat wanneer hij gaat schreeuwen. Een vogel heeft er een enorme hekel aan om overdag een doek over zijn kooi te krijgen, aangezien hij het maar al te gezellig vindt, om de huiskamer in te kijken. Schreeuwt de vogel en u geeft hem daarna iets lekkers, dan is dit de slechtste manier om hem van het schreeuwen af te brengen. De vogel heeft al heel snel door dat hij door middel van schreeuwen wat lekkers kan verwachten.

Straffen van uw papegaai
Bij voldoende aandacht en verzorging zal elke vogel zich laten horen, iets op zijn tijd stuk maken of hier en daar troep maken. Toch bij tamme vogels zal dat altijd binnen redelijke grenzen blijven. Veel praten, een rustige benadering, geen bruuske bewegingen, zullen de dieren helpen om te doen wat: men van ze verwacht. Veel mensen voor de kooi, drukke kinderen erbij en/of een onstuimige hond of een belangstellende kat verergeren of vertragen de situatie alleen maar. Lees een goed boek, over de herkomst en levenswijze van de vogels lezen, geeft u misschien meer inzicht en plezier in uw hobby en draagt dan zeker bij tot het welzijn van uw vogel.

Sproeien van uw vogel
Het is ten allen tijden beter, een vogel met koud water te sproeien. Warm water haalt het vet uit de veren. Sproei bij voorkeur 's morgens, dan heeft de vogel ruimschoots de tijd om voor het slapen gaan te drogen. Denkt u ook nog even om de tocht? En apropos, 's winters mag het water natuurlijk iets op temperatuur zijn, maar liever niet te warm. Denk er in de winter iets beter om, het is voor onze papegaaien dan veel te droog in huis. Ideaal is een vochtigheid van 60/70 bij 2O graden. U zult zijn verenpakje dan ook veel mooier vinden.

Vogels en uw kamerplanten
Enige tijd geleden hadden we een dame in de zaak, wiens Amazone Papegaai was overleden na het eten van de Ganzenvoetplant. De papegaai was tegen de plant opgeklommen, en had hierdoor plantensap naar binnen gekregen. Een week later was hij dood. Let u er dus goed op dat u vogel niet van planten eet. Laat de vogel in en op zijn kooi zitten en niet over de grond lopen als u niet aanwezig bent.

Papegaai uit de kooi!
Wanneer de vogel uit de kooi is en hij wil niet terug in zijn kooi, moet u beslist niet achter de vogel aan gaan rennen om hem te pakken. U haalt echter de onderkant van de kooi af en loopt met de kooi in een wijde boog, om de vogel heen, en zet dan de kooi voorzichtig over de vogel heen. De vogel zal dan vanzelf weer in de kooi gaan klimmen. Voor mensen met een grote kooi kunt u de stok op borsthoogte van de vogel houden, zodat de vogel vanzelf op de stok klimt. Dit laatste is beter dan de vogel op u hand te laten klimmen, mits u papegaai het gewend is.

Nagels, kort- en leewieken (UW leven lang GRATIS bij Dennis)
Over de nagels kun je in eerste instantie zeggen dat de nagels van een Kaketoe sneller groeien dan die van en papegaai. Wat voor de nagels belangrijk is, is een goede natuurhouten stok in de kooi. Indien de stok te dun is zullen de nagels van de vogel sneller gaan groeien, hetgeen problemen geeft bij het klimmen. Dit brengt mij bij het kort- en leewieken. Laat uw vogel nooit leewieken, want dan zal hij van zijn leven niet meer kunnen vliegen, plus dat de veren na het leewieken niet mooi gaan staan. Bij het leewieken wordt namelijk een stukje van een vleugel afgebrand, hetgeen niet altijd mooi lukt en waar de vogel dan altijd een rare vleugel aan overhoudt. Het leewieken wordt echter wel door sommige mensen aanbevolen, met als argument dat de vogel niet meer kan wegvliegen en een gekortwiekte vogel kan dat nog wel. Wij vinden, dat een vogel wel nog een klein stukje zou moeten kunnen vliegen!!! Wat er met een geleewiekte vogel ook nog zou kunnen gebeuren? Hij kan op en gegeven moment toch willen vliegen en zal dan bij deze poging als verlamd naar beneden vallen. In het ergste geval kan hem dat zijn leven kosten, indien de vogel op zijn nek terecht komt. En dit alles vertel ik u, omdat wij het meemaken, dat er mensen in de zaak komen om de vleugels van hun vogel te kunnen kortwieken en dit over hun vorige geleewiekte vogel vertellen. Wat ik u kan adviseren is, om met u kostbare vogel naar Dennis Papegaaienspeciaalzaken te komen, waar wij u vogels vakkundig knippen en kortwieken. Waarom zou u het risico nemen dat het elders niet zorgvuldig gebeurt. Nagels knippen en kortwieken wordt bij ons gratis op doordeweekse dagen van 10:00 uur tot 17:00 uur voor u gedaan door een specialist, namelijk Dennis jr of Dennis sr. zelf.

Nagel slijt stok©
Deze stokken houden de nagels en snavel op de gewenste lengte en zorgen ervoor dat uw papegaai, ara of kaketoe nooit meer scherpe nagels heeft.

Werking gegarandeerd!!

De slijtstokken zijn er van parkiet t/m ara en in verschillende diktes en kleuren leverbaar.
De stokken variëren in prijs van €4,50 tot €27,50. Dit is de helft goedkoper dan uit de USA.